Wat voor soorten laminaat bestaan er?

Blog laminaat soorten

Laminaat is tegenwoordig te verkrijgen in allerlei soorten maten, kleuren, structuren etc. Bij Vloeren Uitverkoop Vianen verkopen we alle soorten laminaat vloeren in verschillende prijs categorieën. Bij ons zal je dus altijd slagen! In dit artikel vertellen je meer over welke soorten laminaat vloeren er allemaal zijn.

Laminaat met of zonder v-groef

Niet alleen de kleuren en de formaten van een laminaat vloer kan verschillend zijn. Maar je hebt ook keuze uit laminaat vloeren met een v-groef of zonder (dit noemen we vlak laminaat). Laminaat met een v-groef heb je ook weer verschillende keuzes in. Zo heb je een 2 zijdige v-groef. Deze heeft de groef aan de lange zijde van een laminaatplank zitten. En een 4 zijdige v-groef, deze heeft de groef aan de kop en zijkant van de laminaatplank zitten. De naam v-groef komt doordat de groef eruit ziet als een v.

Tegel laminaat

Veel mensen kopen tegenwoordig een tegel laminaat vloer. Dit is een goede vervanging voor plavuizen. Tegel laminaat is makkelijk te leggen en ook makkelijk weer weg te halen, dat kun je over plavuizen niet zeggen. Daarnaast zijn echte tegels ook vaak veel duurder en zwaarder dan een tegel laminaat. Een tegel laminaat heeft dus een uitstraling van een echte tegel maar de gemakken van een laminaat vloer.

XXL laminaat

XXL laminaat of extra brede laminaat zijn planken die breder zijn dan de gemiddelde laminaat vloer. Dit geeft je woning vaak een luxe en ruimtelijke uitstraling. Daarnaast ben je sneller klaar met leggen, omdat je minder planken nodig heb vanwege de bredere planken. Wanneer je mag spreken over XXL laminaat is wanneer de breedte breder is dan 19 cm.

Visgraat of Hongaarse punt laminaat

Een visgraat vloer of Hongaarse punt vloer, zijn vaak vloeren met een print erop. Je hebt ook laminaat vloeren die je op de visgraat manier kan leggen. In plaats van een motief op de plank. Een visgraat vloer geeft een klassieke uitstraling aan je woning en is vele maler goedkoper dan echt hout.

Watervast laminaat

Voor het leggen van een laminaat vloer in het toilet of badkamer heb je een speciale watervaste laminaat (ook wel aqua laminaat, waterbestendig laminaat genoemd) vloer nodig. Dit laminaat heeft een speciale coating waardoor het leggen van deze vloeren in vochtige ruimtes mogelijk maakt. Deze vloeren zijn wel vaak duurder dan een normale laminaat vloer. Wil je alleen je vloer leggen in de keuken dan is vaak een normale laminaat vloer al voldoende. Tenzij je veel bezig ben met water dat niet meteen opgeruimd kan worden. Dan is het verstandig om toch voor een watervast laminaat vloer te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.