Moet je laminaat laten acclimatiseren?

Laminaat acclimatiseren

Je vloer meteen leggen wanneer je deze net heb gekocht en meegenomen naar huis is een slecht idee! In dit artikel vertellen je meer over het acclimatiseren van een laminaat vloer en waarom dat nodig is.

Waarom moet laminaat acclimatiseren?

Een laminaat vloer is niet hetzelfde als een lamelparket of parket vloer. Maar een laminaat vloer bevat wel degelijk echt hout waardoor de vloer dus werkt (krimpen en uitzetten). Dit gebeurt onder andere wanneer de vloer te maken heeft met temperatuur verschillen. Een vloer meteen leggen wanneer deze net binnen is kan gaan beschadigen en op ten duur kan je problemen krijgen met je vloer. Het is dus van essentieel belang dat je de vloer eerst laat wennen aan de temperatuur waar de laminaat vloer gelegd gaat worden. Houd hiermee dus rekening in je planning en koop je vloer dus niet achteraf. Dat scheelt een hoop problemen.

Hoelang moet een laminaat vloer acclimatiseren?

Een laminaat vloer dient in de kamer gelegd te worden waar de vloer gelegd zal worden. Dit doe je door het laminaat in de verpakking te houden en kruislinks op elkaar te stapelen. Leg de pakken niet strak tegen elkaar maar laat er wat ruimte tussen. Laat de vloer daarna 48 uur in de juiste kamer acclimatiseren. Hierdoor kan het laminaat wennen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid van de kamer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.