Kan ik mijn laminaat vloer verven?

Laminaat vloer verven

Ben je je huidige laminaat vloer helemaal zat en wil je hem graag gaan verven? Wij hebben voor jou uitgezocht of het mogelijk is.

Laminaat vloer verven

Wil je graag je vloer een likje verf geven, omdat je toe bent aan iets nieuws of is de vloer gewoon erg beschadigt? Een laminaat vloer kun je theoretisch gezien verven alleen heeft het verven van laminaat wel een zeer ingewikkeld proces is. Daarbij kan het ook nog eens zijn dat het resultaat niet de juiste look en feel zal gaan geven. Het verven van een laminaat vloer is mogelijk maar raden wij eigenlijk af. De kwaliteit van de vloer zal achteruit gaan en heeft meer onderhoud nodig dan een normale laminaat vloer. Wij raden je dan ook aan om toch eerst niet even te gaan kijken naar een nieuwe laminaat vloer die je wensen zal vervullen. Houd je voet bij stuk en wil je toch je laminaat vloer gaan verven. Dan leggen wij verder uit hoe je dat het beste kan gaan doen. Let wel op het is een erg tijdrovende klus en het is essentieel dat je gebruik maakt van kwalitatief goeie verf, of gebruik speciale laminaat verf.

Laminaat vloer verven stappenplan

  1. Begin met het leeghalen van je vloer. Zorg dus dat de ruimte waar je wil gaan verven helemaal leeg is. Stofzuig daarna alles grondig goed, vergeet daarbij ook niet je plinten te stofzuigen.
  2. Ga aan de slag met het reinigen van je laminaat vloer. Wij verkopen in onze winkel speciale laminaatreinigers die je hiervoor kunt gebruiken. Ook bij deze stap is het belangrijk dat je je plinten niet vergeet mee te nemen. Lees hier onze tips hoe je het beste je laminaat vloer kunt reinigen.
  3. Wanneer je vloer stof en vuilvrij is begin je met het schuren van je laminaat. Schuur alleen de toplaag. Wanneer de vloer wat doffer wordt ben je goed bezig. Dit is de stap die waarschijnlijk het langste zal gaan duren. Ook bij het schuren neem je weer netjes de plinten mee. Schuren kan je met een schuurmachine doen maar ook handmatig.
  4. Wanneer je klaar bent met schuren dien je de vloer weer stofvrij te maken. Dat doe je door de vloer goed te stofzuigen en neem hem daarna af met een lichtvochtige doek.
  5. Voordat je gaat beginnen met het primeren van je vloer dien je eerst alle ramen en deuren te sluiten. Hierdoor kunnen er geen stofjes of andere vuiltjes naar binnen waaien. Als je dat heb gedaan kan je beginnen met het primeren van je laminaat vloer. Gebruik hiervoor een primer die geschikt is voor gladde vloeren. Een universele primer voldoet hier ook vaak aan. Laat vervolgens de primer goed opdrogen
  6. Wanneer de primer goed is opgedroogd kun je eindelijk gaan beginnen met je laminaat vloer verven. Verf eerst 1 laag en laat deze goed opdrogen. Wanneer de eerste laag is opgedroogd schuur je deze heel lichtjes op. Hierdoor kan de tweede laag goed hechten op de eerste laag. Zorg tussendoor voordat je weer gaat verven dat de vloer volledig stof en vuil vrij is. Twee lagen is meestal wel voldoende maar een derde laag zorgt vaak voor het beste resultaat. Wanneer je kiest voor een derde laag dien je eerst weer de tweede laag een kleine beetje te schuren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.