Kan ik laminaat in de keuken leggen?

Laminaat in de keuken

Je bent opzoek naar een mooie laminaat vloer in je nieuwe woning. Maar je vraagt je dan af of de vloer doorgetrokken kan worden naar de keuken. Of moet je daar een speciale laminaat vloer voor kopen? Het antwoord bespreken we in dit artikel.

Het is natuurlijk heel mooi om je laminaat vloer door te trekken naar de keuken en daar geen andere vloer hoeft neer te leggen. Of je laminaat in de keuken kan leggen? Het antwoord is, ja. Het is mogelijk om zelfs een normale laminaat vloer in de keuken te leggen zonder dat deze bol komt te staan. Laminaat heeft een speciale coating waardoor het vuil op de vloer blijft liggen en dus niet in de vloer intrekt. Daarnaast valt er af en toe ook wat water of andere vloeistoffen op de grond, maar dat is mits je het gewoon meteen weghaalt ook geen probleem. De enige reden dat je geen normale laminaat vloer in de keuken moet plaatsen is; wanneer je verwacht dat je heel veel water of andere vloeibare middelen zult laten vallen. Of wanneer je de vloeibare middelen niet meteen op kunt ruimen. Dan kan je overwegen om een watervaste laminaat vloer te kiezen.

Waarvoor is dan een watervaste laminaat?

Een watervaste laminaat kun je natuurlijk ook gewoon in de keuken neerleggen. Maar deze vloeren zijn vaak duurder en geschikt voor bijvoorbeeld in de badkamer (waar dus veel meer & langdurig vocht aanwezig is). Deze vloeren hebben nog weer een andere coating waardoor het mogelijk maakt om deze vloeren te leggen in bijvoorbeeld een badkamer of toilet. Wij raden dan niet aan om een normale laminaat vloer in een badkamer, toilet of andere erg vochtige ruimte te plaatsen. Een gewone laminaat in de keuken kan daarin tegen wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.