Hoe voorkom ik krassen in mijn laminaat?

Krassen in mijn laminaat voorkomen

Laminaat is mooi (kan een uitstraling hebben van een echte houten vloer), goedkoop en makkelijk te leggen. De grootste vijand van een laminaat vloer zijn krasjes. In dit artikel lees je meer over het voorkomen van krasjes en hoe je ze kan wegwerken.

Tips om krassen te voorkomen

  1. Viltjes: Door krassen op je laminaat te voorkomen kan je viltjes onder je stoelen en tafels gebruiken. Deze zorgen ervoor dat je vloer onbeschadigd blijft. Let wel op dat de plakviltjes vaak loskomen, gebruik dan de viltjes met een pin erin. Deze blijven wel goed aan je meubelstuk zitten.
  2. Schoenen: Het scheelt een hoop om je schoenen uit te doen. Onder de schoen in de zool kan namelijk vuiltjes en steentjes zitten die je laminaat vloer makkelijk kunnen beschadigen. Het uit doen van je schoenen zorgt niet alleen voor een krasvrije vloer het scheelt ook nog eens een hoop stofzuig en dweilwerk. Zo blijft je vloer ook langer schoon.
  3. Mat: Ligt er een laminaat vloer in je kantoor of gebruik je thuis een stoel op rolletjes bij bijvoorbeeld je computer. Koop dan een doorzichtige beschermmat. Deze leg je op de plek waar je vaak met je stoel rolt en voorkom je krassen op je laminaat.

Tips om Krassen te verwijderen

  1. Olijfolie: Heb je last van een niet al te diepe kras? Gebruik dan een klein beetje olijfolie. De olijfolie maakt de kras iets donkerder van kleur waardoor de kras niet meer zal opvallen. Let wel op om het overtollige olijfolie goed weg te vegen.
  2. Reparatie set: Je heb speciale laminaat reparatie setjes met heel veel verschillende kleuren pasta’s. Met z’n setje kun je de juiste kleur kiezen en je kras camoufleren. Een reparatie setje is handig voor wat diepere krassen in de laminaat vloer.
  3. Let op!: Wat je vooral niet moet gaan doen is een laminaat vloer schuren (ook niet met een schuurspons)! Schuur alleen als je een eiken houten vloer hebt. Als je een laminaat vloer gaat schuren, dan schuur je de toplaag van de vloer weg en dat is niet zomaar meer te herstellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.