Hoe reinig je laminaat?

Laminaatreiniger

Een laminaat vloer is makkelijk en snel te reinigen. Maar niet iedere reiniger of schoonmaakmiddel is juist voor het schoonhouden van je laminaat vloer. In dit artikel lees je meer over het reinigen van je vloer met de juiste producten.

De juiste laminaatreiniger

Doordat laminaat een speciale coating heeft waardoor het vuil erop blijft liggen en er niet intrekt is vaak stofzuigen alleen al voldoende. Maar toch wil je soms je vloer eens lekker reinigen. Dit kun je doen door speciaal laminaatreiniger te kopen. Deze reiniger kun je kopen in onze winkel of online te bestellen. Een laminaat reiniger, reinigt niet alleen je vloer streeploos maar verzorgd de vloer ook beetje. Als je geen laminaatreiniger wilt gebruiken is een beetje schoonmaakazijn gemixt met lauw warm water ook al voldoende. Let wel op dat je je laminaat vloer niet met een te natte dweil reinigt, maar wring je dweil voordat je begint goed uit.

De verkeerde laminaatreiniger

Alles reiniger of groene zeep is sterk af te raden om te gebruiken bij het reinigen van je laminaat vloer. Deze producten laten vaak een doffe/waas achter op je laminaat vloer. Daarnaast is het reinigen van je vloer met een stoomreiniger ook niet aan te raden. De hete stoom die hieruit komt kan ervoor zorgen dat de laminaat vloer gaat bollen en dat de vloer te vochtig wordt. Andere bijtende reinigingsproducten worden ook sterk afgeraden om te gebruiken bij het reinigen van je laminaat vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.